RSS

21 Temmuz 2011 Perşembe

www.tatbizden.com/Borç Çorbası - Borsh

 
Borç Çorbası - Borsh tarifi Malzemeler 2 orta boy pancar, soyulup rendelenmiş
Yarım kilo (orta boy) ince doğranmış lahana
2 diş sarımsak
1 demet maydonoz, ince doğranmış
1 orta boy patates
1 büyük havuç, temizlenip rendelenmiş
2 orta boy kuru soğan
2 adet defne yaprağı
2 orta boy domates
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1lt et suyu






Yemeğin Tarifi  
Etsuyunu önceden çıkarttığınızı farzediyoruz (biz her hafta Mert için kemik alıp, soğan-havuç-patates-sarımsak-maydonoz ile haşlıyoruz).

Küp küp doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın

Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin

Kısık ateşte hepsini kaynatın

Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin, sonra domates ve biber salçalarını ekleyin, yine 1 dakika çevirin

Üzerine rendelenmiş yada küçücük doğranmış domatesleri ekleyin, Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havuçları ekleyin, 5 dakika çevirin

Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bu pancarlı karışımı ekleyin, 2 dak kadar kaynatın

Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin

Servisten önce defne yaprağını çıkarın. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder