2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz
Yemeğin Tarifi
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder